5/11/13

Sortida a Capellades
Els alumnes de 6è de primària hem anat al Museu Molí paperer de Capellades, el dia 15 d'octubre de 2013. Ens van explicar com es feia antigament el paper, vam entrar primer 6èC, després 6èA, i per últim els de 6èB. Mentrestant, 6èA i 6èB estaven jugant al parc. Ens van explicar com s´obtenien les robes i teles que servien per fer paper. 
Primer la posaven en una taula i amb una mena de ganivets les tallaven en bocinets ben petits. Després la posaven per expulsar la brutícia amb una mena de roda que girava per així treure-li la sorra i la pols. Seguidament la posaven en una mena de pou, que hi havia, ple d'aigua i allà s'anava estovant amb la humitat. 
I ja per anar acabant, posaven la massa aconseguida en unes trituradores perquè la massa humida quedés convertida en una pasteta fina, fina. 
Finalment la pasta que n'obtenien la posaven en un cubell d'aigua, des d'on l'agafen amb l'ajuda d'un marc perquè la pasta agafés la forma de full de paper. Un cop obtingut el full es posava assecar amb una tela a sobre i a sota. Aquest darrer procés vam poder fer-lo personalment i ens va agradar molt poder fer paper d'aquesta manera. Cap a dos quarts dues vam anar tots cap a un parc, on hi vam dinar i en acabar vam jugar fins dos quarts de quatre quan ja vam començar a anar cap els autocars per tornar cap a l'escola.

Alumnes de 6èC de Primària
Maria Fàbregas i Paula Brugat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada