26/4/12

Les Jornades Culturals 2012

Les Jornades Culturals d'aquest any van girar al voltant del barri d'Hostafrancs, cada curs ha treballat un aspecte diferent durant els tres dies que van durar.

Als cursos d'Infantil van muntar diferents comerços a les classes. Per exemple una sabateria, i la van decorar com a tal amb caixa registradora, un tandal, un cartell de coloraines amb el nom de la botiga. Amb tots aquests elements jugaven a comprar i vendre sabates entre ells. S'ho van passar molt bé fent aquesta activitat i anant a veure les sabateries del barri. La que més els va agradar va ser una situada al carrer de sants. Hi van entrar i se la van mirar atentament i d'ella van treure les idees per poder fer la seva a la perfecció.


Cicle Inicial va fer dibuixos per un concurs, també van retallar la seva foto i en un mapa la van enganxar en un pal i van situar on vivien. També van fer uns tallers com: fer crispetes, unes caixes, pomes amb caramel, imants per a la nevera, una llista de la compra...  S'ho van passar molt bé. Tots els tallers els van vendre a les paredetes el dia de portes obertes. L'escola, amb tot el que es va vendre van guanyar uns diners que van entregar-se al Grup de Solidaritat contra l'atur i la marginació de la Parròquia de Sant Medir de la Bordeta.


A Cicle Mitjà van fer un estudi sobre els equipaments del quals disposa el barri. Tant a nivell cultural, com associatiu. Amb tota la informació van fer uns murals on s'hi veien els cinemes, ludoteques, biblioteques... també com la resta de cicles també van descobrir on vivien els alumnes de la classe dins del nostre barri.

Per acabar a cicle superior el dimarts vam començar el dia fent una sortida per una zona d'Hostafrancs. La sortida consistia a fer fotos d'allò que trobéssim particular, característic o estrany. Per la tarda, vam estar calculant els habitants del barri, per edats, segons els llocs de procedència i d'immigració que hi havia. El dimecres pel matí, vam fer uns tallers per vendre'ls el divendres i donar els beneficis a la Grup de Solidaritat contra l'atur i la marginació de la Parròquia de sant Medir de la Bordeta. Hi havia de tot: calidoscopis, subúteos, boles de malabars, caixes, carpetes de colors i imants...
I ja divendres tots els cursos junts vam preparar la classe per a la visita dels pares de la tarda. Quan acabàrem de preparar-ho tot vam fer una ruta per les classes de la mateixa lletra.

A les 4h els pares van arribar per començar a passejar per les diferents classes, comprar pastissos i tallers i gaudir de la feina feta durant aquests dies. Daniel Dickinson, Gemma Sagristà, Ariadna Lorente, Marta Masià i Clàudia Martí
Alumnes de 6è A i C de Primària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada